jún
16

Esernyő-dodzsem

| Szerző: Liz@Bunny | 5:43 pm

A mai reggel igazi dübörgős, haragos, nyári zuháréval indult, amitől mindenki zsebében kinyílt...az esernyő. Ebben az a legviccesebb, amikor egyik pillanatról a másikra megtelik az utca színes, kockás, mintás, kicsi és nagy esernyőkkel. Majd az egész város lassan úgy kezd kinézni, mint a népes Aprajafalva, a kis gombaházacskákkal. Minden "gombakalap" mozgásban van, esetleg egy-egy buszmegálló vagy villamos megálló környékén lenyugszik kicsit, de a szivárvány minden színében pompázó forgatag úgy sodródik és áramlik, mint egy élő folyó. Közben pedig ide-oda ütődve küzdi magát előre. Ebben a különleges környezetben játszák az egyik kedvenc esős játékom, az "esernyő-dodzsemet" :). 

Ilyenkor az ember hiába nyitja fel reggel az ernyőt, amint az 2 mp múlva, a feje felé emelve kiesik a látóteréből, azonnal meg is feledkezik róla. Egy perc múlva már mindenki ugyanazzal a slunggal közlekedik a tömegben, mint tenné azt akkor is, amikor épp nincs még egy plusz 20 centivel megtoldva az életterének kerülete... Magyarul, amikor az emberek rohanás közben egymás ernyőjébe akadnak, úgy pillantanak fel a "baleset" helyszínére, mintha a Jóisten éppen akkor teremtette volna bele a kezükbe a népszerű esőelhárító szerkezetet. "Jé, basszus, ez meg mit keres ott fenn?!" Az igazi dodgem pálya azonban akkor alakul ki, amikor az összeakadások következtében a másik ernyőéről a nyakunkba zúduló víz miatt az utcán való előrejutás egy stratégiai játékhoz kezd hasonlítani. :) Minél többször fröccsen az arcunkba az esővíz a mellettünk elhaladó ember ernyőjéről, annál egyértelműbbé kezd válni számunkra, hogy nincs más választásunk, mint beszállni a játékba. Elszántan pásztázzuk az előttünk, mellettünk és szemben közlekedő embereket, és az utca és benne minden járókelő a népszerű Sonic számítógépes játék pályáira és akadályfiguráira kezd emlékeztetni. Akad mindenféléből bőven: van lassú, gyors, kicsi, nagy, kiszámíthatatlan és stabilan cammogó; piros, kék, sárga vagy zöld, és mind azért van ott, hogy az amúgy is esőtől nyűgös reggeledet még jobban megkeserítse. Nincsenek jó stratégiák. Az éberebb marad a szárazabb.

Mellesleg ma arra is rájöttem, hogy az esernyőm karimájának rádiusza lényegesen kisebb, mint én azt előzőleg hittem... :) Amikor kabát van rajtam, akkor nem veszem észre, hisz az ázik a karom helyett. De mivel ma igazi nyári vihar volt, mennydörgéssel, villámlással és 30 fokkal, ezért most csak az ingem volt rajtam és egy kis mellényke. A nyakam és a fejem búbja kivételével mindenem csurom vizes lett.

Lehet, hogy az ernyőmön azok a plüss macival pózoló kislányok valójában a célcsoport megjelölése...? :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://within.blog.hu/api/trackback/id/tr942086769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása